Traxxas X-Maxx е огромен. Много по-голям от Traxxas E-Revo и повече от два пъти по-голям от Traxxas Stampede. С дължина почти 1 метър и ширина половин метър, това е най-големия модел, произвеждан до момента от Traxxas. Първата генерация X-Maxx можеше да бъде захранвана с 2x3S LiPo акумулатори. Предвид желанието на клиентите, както и заради популярността, която получи този камион, от Traxxas подмениха някои компоненти по задвижването и добавиха още по-мощен спийд контролер и мотор. С което от компанията дадоха възможност втората генерация X-Maxx да бъде захранвана както с 6S (2x3S), така и с 8S (2x4S) LiPo акумулатори. Двата 4-клетъчни акумулатора предоставят общо 29.6 волта - напълно достатъчни, за да докажат, че няма по-мощен RTR камион от Traxxas X-Maxx.

Без значение какъв модел сте притежавали, нищо не може да се сравни с VXL 8s спийд контролера и 1200XL Big Block безчетковия електромотор. На пресечен терен стабилизиращата електронна система на Traxxas (TSM) със сигурност ще ви бъде от полза.

За намаляване размера на така или иначе голямата транспортна кутия, модела е поместен в нея със свити амортисьори. За целта носачите са стегнати два по два със здрави кабелни превръзки. След като извадите X-Maxx от кутията и ги срежете, ще останете впечатлени от големия просфет на шасито и красивата стойка на камиона. От Traxxas са обърнали внимание и на друго. Както се вижда на една от първите снимки по-долу, в транспортно положение X-Maxx не е стъпил на гумите си, а върху специални картонени извивки. Което не позволява на гумата да се мачка от теглото на модела докато той кротко ви очаква в магазина.

Амортисьорите на Traxxas X-Maxx са регулируеми алуминиеви, в красив анодизиран цвят (цвета варира според модела). Можете прецизно да настройвате натегнатостта на всяка една от пружините - от по-меки за управление на пресечен терен, до по-твърди за забавление на асфалт. В задната част на шасито ще откриете петото колело, което ще ви бъде от голяма помощ при рязко подаване на газ и изправяне камиона на задни гуми.

Купето, аналогично на другите модели на Traxxas, е красиво и с ярки цветове. Премахнато е стандартното му закрепване с щипки. Вместо тях е използвана новата заключваща система на Traxxas, благодарение на която само с една ръка може да свалите купето от шасито. Ако предпочитате по-тъмни цветове, X-Maxx се предлага и в такива. Може да ги разгледате, както и да се запознаете с пълната спецификация и описание на камиона в неговата продуктова страница в нашия онлайн магазин. Ако желаете, можете да свалите и разгледате оригиналното Traxxas ръководство за експлоатация на модела, което ще намерите в раздел Документация в каталога ни.

За да издържат на цялата тази мощност и да ви осигурят дълго безаварийно забавление, на шасито и трансмисията е обърнато специално внимание. Всичко по камиона е усилено - от предната и задната кула, до пиньона и короната на диференциалите.

Спийд контролера разполага с патентования от Traxxas тренировъчен режим, благодарение на който може да намалите мощността и максималната скорост на камиона с около 40%. Това ще ви даде възможност първо да свикнете с габаритите и управлението на X-Maxx.

За Traxxas X-Maxx се предлага оригинален LED кит, включващ предно и задно осветление. Ако притежавате или закупите Bluetooth модула за дистанционното управление, ще може да извършвате различни настройки на осветлението през вашия смарфон или таблет.