Traxxas E-Revo 4x4 1/16 е чудесен избор за вашето дете. Модела е с 4x4 предаване и водозащитена електроника. Може да бъде управляван на дъжд и сняг. Задвижван е от мощен Titan 550 електромотор. Може да бъде захранен както със 7.2V NiMH, така и с 7.4V 2S LiPo акумулатор. XL-2.5 спийд контролера разполага с патентования от Traxxas тренировъчен режим, който ще ви позволи да намалите динамиката на модела с около 40%. Което ще даде възможност на детето (или на вас) първо да свикнете с управлението на модела, а след това да отключите пълната му динамика.

Дистанционното управление работи на 2.4GHz. Ергономично е и приляга удобно в ръката. Спусъка за газ/спирачка, както и кормилото, са с пропорционални, което позволява плавно и прецизно управление на модела. Командите се приемат от 3 канален приемник, поставен в шасито, разполагащ с вградена Fail-Safe функция.

Амортисьорите и диференциалите на Traxxas E-Revo 1/16 са фабрично заредени със 100% силиконово масло. По ваше желание може да го подмените с по-гъсто или по-рядко масло за постигане на оптимално пътно поведение на модела спрямо вашето предпочитание. Фабричния вискозитет на това масло е оптимално подбран за управление както на асфалт, така и върху офроуд терен. В допълнение, амортисьорите са с възможност за прецизно регулиране натегнатостта на пружината.

Пълната техническа спецификация на модела, неговата цена, още снимки и видео, ще намерите в неговата продуктова страница на нашия онлайн магазин. Ако желаете, може да разгледате представянето и на по-бързата модификация на модела - Traxxas E-Revo 4x4 VXL.